Για να συμμετέχετε μπορείτενα επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ.: 6939224170 ή στο e-mail: mathiteskavalas@gmail.com και στο forum: mathiteskavalas.pforum.biz ή μπορείτε να έρθετε σε κάποια συνάντηση μας.

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ούτε 1 ευρώ για τα ξενόγλωσσα! Όλοι/ες στην πορεία που καλούν η ΕΛΜΕ και οι γονείς, την Τρίτη 26/10 και ώρα 6μμ στην πλ.Καπνεργάτη!

Μας καλούνε εν μέσω κρίσης να πληρώσουμε τα ξενόγλωσσα βιβλία. Στην δημόσια και δωρεάν παιδεία δεν γίνετε να πληρώνεις ούτε 1 ευρώ.
Καλούμε:
Τις συνελεύσεις των σχολείων να πάρουν απόφαση να μην πληρώσουμε ούτε 1ευρώ για τα ξενόγλωσσα βιβλία!
Το υπ.παιδείας να πληρώσει τα ξενόγλωσσα βιβλία!
Όλους τους μαθητές στην πορεία που καλούν η ΕΛΜΕ και οι γονείς την Τρίτη 26/10 και ώρα 6μμ στην πλ.Καπνεργάτη!


Τι είναι το ανοιχτό συντονιστικό αγώνα μαθητών;

Το ανοιχτό συντονιστικό αγώνα μαθητών είναι ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης, διασκέδασης, κοινωνικής ευαισθητοποίησης, αλλά και έμπρακτης αντίδρασης σε ότι υποβαθμίζει την παιδεία και καταστρέφει τους νέους, χωρίς κομματικές ταμπέλες που μπορεί να συμμετέχει ο καθένας. Καλούμε όλους τους μαθητές να συμμετέχουν για να οργανώσουμε και να συντονίσουμε τον αγώνα μας.
Τηλ επικοινωνίας: 6977674454, 6981207338, 6939224170

Ανοιχτό συντονιστικό αγώνα μαθητών

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Δεν πληρώνω, Δεν Πληρώνω!!

Δεν πληρώνω, Δεν Πληρώνω!!

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε για χιλιάδες μαθητές, γονείς και καθηγητές. Το νέο σχολείο δεν είναι όπως το ξέραμε... Οι αλλαγές που έκανε το ΔΝΤ κατά της αντιπροσώπου της
Ά. Διαμαντοπούλου στο σχολείο, αλλάζει ριζικά την παιδεία και πετάει έξω από αυτήν πολλούς μαθητές και καθηγητές. Το νέο σχολείο του ΔΝΤ θα έχει τις εξής αλλαγές:
Δραστική μείωση της χρηματοδότησης και ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση του σχολείου.
Απόλυση πολλών χιλιάδων καθηγητών, και ταυτόχρονα πρόσληψη πολύ λιγότερων. Άρα πολλές κενές θέσεις καθηγητών στα σχολεία.
Στοίβαγμα των μαθητών σε τάξεις των 28-30 ατόμων και αύξηση των ωρών που διδάσκουν οι καθηγητές. Που σε συνδιασμό αυτών των 2 κάνει την εκπαιδευτική διαδικασία αφόρητη και μας στέλνει κατευθείαν στα φροντηστήρια.

Συμμετοχή του ανοιχτού συντονιστικού αγώνα μαθητών στο φεστιβάλ κινημάτων 2010!!

Κίνηση του ανοιχτού συντονιστικού μαθητών για ελεύθερη πρόσβαση σε παραλίες και δωρεάν μετακίνηση με τα αστικά λεωφορεία.

Το ανοιχτό συντονιστικό αγώνα μαθητών αποφάσισε να κάνει μια κίνηση όπου οι μαθητές να διεκδικήσουμε να μεταφερόμαστε δωρεάν με το αστικό κτελ και να μπορούμε να κάνουμε μπάνιο δωρεάν (για να κάνει ένας
μαθητής μπάνιο θα του στοιχίσει 2Ε στις μεταφορές και 2,5Ε είσοδο στην παραλία, άρα τουλάχιστον 4,5Ε την ημέρα). Έτσι πάρθηκε η απόφαση με σύνθημα “Θέλω να κάνω δωρεάν μπάνιο”, μέσα σε μια εβδομάδα

Live του ανοιχτού συντονιστικού αγώνα μαθητών, στο Jazz Rock τις 9/7.