Για να συμμετέχετε μπορείτενα επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ.: 6939224170 ή στο e-mail: mathiteskavalas@gmail.com και στο forum: mathiteskavalas.pforum.biz ή μπορείτε να έρθετε σε κάποια συνάντηση μας.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Η παιδεία και τα όνειρα μας δεν συγχωνεύονται!


Η παιδεία και τα όνειρα μας δεν συγχωνεύονται!

Το Υπουργείο Παιδείας με το σύνθημα : «Ενώνουμε σχολεία, ενώνουμε δυνάμεις. Κάνουμε πράξη το “ισχύς εν τη ενώσει”» ανακοίνωσε τη συγχώνευση 1933 σχολείων. Από αυτά τα 410 ανήκουν στη Δευτεροβάθμια και τα περισσότερα είναι συστεγαζόμενα (όπως και το 1ο-4ο ΓΕΛ Καβάλας).
Το βασικό επιχείρημα της Διαμαντοπούλου είναι η μη ύπαρξη υποδομών σε όλα τα σχολεία.

Τι αλλάζει όμως πραγματικά;
  1. Επί της ουσίας το ένα σχολείο κλείνει και μεταφέρετε στο άλλο, οπότε οι τάξεις, μεγαλώνουν στα 25 με 30 άτομα. Πως άραγε μπορεί να γίνει μάθημα με τόσους μαθητές ανά τάξη, αν υποθέσουμε πως ο εκπαιδευτικός αφιερώνει 1 λεπτό για κάθε μαθητή;
  2. Βρισκόμαστε στην πρώτη φάση ενός σχεδίου, όπως τόνισε η Υπουργός. Τα επόμενα βήματα θα τα δούμε σύντομα με νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων. Ο στόχος είναι σχολεία των 350-450 μαθητών στα γυμνάσια και λύκεια.
  3. Το “νέο” ή “ψηφιακό” σχολείο είναι το σχολείο στο οποίο οι γονείς μας θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να το πληρώσουν. Ήδη τα περισσότερα σχολεία βρίσκονται είτε στα όρια τους είτε είναι καταχρεωμένα. Σύντομα η μεταφορά μας θα περάσει στους Δήμους που αδυνατούν να την πληρώσουν. Και είμαστε ακόμα στην αρχή των περικοπών.

Να μην μειωθούν τα σχολεία, να μειωθούν οι μέρες τους
Ήδη εδώ και μερικές μέρες έχει ξεκινήσει ένα κίνημα από μαθητές, καθηγητές και γονείς ενάντια στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων πανελλαδικά, με καταλήψεις, αποχές, αποκλεισμούς δρόμων και διαδηλώσεις. Στην Τσαριτσάνη της Λάρισας οι μαθητές αντιδρούν με απεργία πείνας.
Στην Καβάλα οι μαζικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου μήνα περιόρισαν τις συγχωνεύσεις στην Δευτεροβάθμια, πετυχαίνοντας μια μικρή αλλά σημαντική νίκη.

Όλοι/ες στη συνάντηση εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών για να συντονίσουμε τις κινητοποιήσεις μας, την Πέμπτη 24/3 στις 6μμ στο 6ο λύκειο!
Όλοι/ες στο μάζεμα του Ανοιχτού Συντονιστικού Αγώνα Μαθητών για να προγραμματίσουμε τις επόμενες δράσεις μας, το Σάββατο 26/3, 6μμ στον πολυχώρο “Σήματα Καπνού”(Βότση 10, στο στενό του burnet)!

Ανοιχτό συντονιστικό αγώνα μαθητών
mathiteskavalas.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου