Για να συμμετέχετε μπορείτενα επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ.: 6939224170 ή στο e-mail: mathiteskavalas@gmail.com και στο forum: mathiteskavalas.pforum.biz ή μπορείτε να έρθετε σε κάποια συνάντηση μας.

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση του Σχολικού Συμβουλίου του 5ου ΓΕΛ Καβάλας για τις συγχνεύσεις!

Το Σχολικό Συμβούλιο του 5ου ΓΕΛ Καβάλας με κατάπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του προϊσταμένου Δ/μιας Εκπ/σης να προτείνει την κατάργηση του Σχολείου μας και την συγχώνευσή του με το 3ο ΓΕΛ Καβάλας.

Η διαμαρτυρία μας είναι έντονη γιατί θεωρούμε την απόφαση παράλογη και την επίκληση παιδαγωγικών κριτηρίων προσχηματική και απολύτως υβριστική.

Με ποιο παιδαγωγικό κριτήριο καταργείται ένα σχολείο με 25χρονη παράδοση, ένα σχολείο το οποίο αναπτύσσεται κτιριακά σε ένα χώρο 8 στρεμμάτων μέσα στο δάσος, ένα σχολείο πρότυπο αισθητικής, ένα σχολείο που ο μαθητικός πληθυσμός του συνεχώς αυξάνεται, αφού υποδέχεται μαθητές αναπτυσσόμενων περιοχών της πόλης (Νεάπολης, Αγ. Λουκά και Καλαμίτσας).

Με ποιο παιδαγωγικό κριτήριο δημιουργούνται σχολεία-«γίγαντες» των 600 μαθητών, σχολεία όπου ο καθηγητής και ο μαθητής χάνει την προσωπικότητά του, γίνεται μονάδα μέσα στο σύνολο, γίνεται αριθμός;

Με ποια παιδαγωγικά κριτήρια στοιβάζονται απλώς οι μαθητές μέσα σε πολυπληθείς τάξεις, μέσα σε απρόσωπες τσιμεντοποιημένες σχολικές μονάδες, ακατάλληλες στην ουσία για την διαδικασία της εκπαίδευσης.

Το σχολικό συμβούλιο συντονίζει τη δράση του με τους κατοίκους των περιοχών της Νεάπολης, Καλαμίτσας και Αγ. Λουκά και δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν θα επιτρέψουμε το 5ο Λύκειο να κλείσει. Πρωτίστως για λόγους «παιδαγωγικούς»!!... που κατά τρόπο υποκριτικό υποστηρίζει η Διεύθυνση.

Δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμό του, γιατί μια τέτοια απόφαση δεν έχει άλλο λόγο απʼ το να υπηρετήσει την «οικονομία κλίμακος» που ούτε αυτή σε τελευταία ανάλυση θα εξασφαλίσει.

Απαιτούμε από τους Διοικητικούς της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έστω και την ύστατη στιγμή να λειτουργήσουν ως δάσκαλοι. Να αφήσουν στην άκρη τα έωλα «επιχειρήματά» τους και να προτάξουν στο σκεπτικό τους το ουσιαστικό όφελος της Παιδείας.

Η πρακτική της άκριτης αποδοχής εντολών άνωθεν μόνο έλλειμμα ελευθεροφροσύνης άρα και ορθοφροσύνης υποδηλώνει.

«ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ»

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑΠΑΝΗ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου