Για να συμμετέχετε μπορείτενα επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ.: 6939224170 ή στο e-mail: mathiteskavalas@gmail.com και στο forum: mathiteskavalas.pforum.biz ή μπορείτε να έρθετε σε κάποια συνάντηση μας.

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Οργάνωση – ενότητα - αντίσταση η απάντηση μας στο “νέο” σχολείο του ΔΝΤ!


Άρχισε να φυσάει καινούριος αέρας
Η απεργία της ΔΟΕ-ΕΛΜΕ που έγινε την τετάρτη ήταν πολύ σημαντική γιατί για μια ακόμα  φορά βρέθηκαν μαζί στον δρόμο και σε μια και μόνο συγκέντρωση  μαθητές δημοτικών και λυκείων, καθηγητές από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, γονείς αλλά και πολιτικές οργανώσεις αντιδρώντας στις συγχωνεύσεις των σχολείων μας. Και δείχνουν τον νέο αέρα που πρέπει να φυσήξει, ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να αντιδράσουμε απέναντι σε όλους αυτούς (κυβέρνηση-τρόϊκα-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΜΕ) που θέλουν να μαυρίσουν τις ζωές μας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το ίδιο συνέβει και στα τέλη Φεβρουαρίου όταν βρέθηκαν στον δρόμο ενωμένοι οι μαθητές-γονείς-καθηγητές από τρία σχολεία της Καβάλας, και τελικά κατάφεραν μια μικρή αλλά σημαντική νίκη. Να μην συγχωνευτούν τα σχολεία τους!
Οργανωμένοι με ανοιχτά συντονιστικά παντού
Τα μέτρα που περνιούνται μας αφορούν όλους. Άρα ο αγώνας ενάντια στην διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας δεν μπορεί να γίνει μόνο από το 15μελές, από εκπροσώπους, από ένα κόμμα ή από ένα μόνο σχολείο. Χρειάζεται όλοι μαζί πέρα από κομματικές «ταμπέλες» να αγωνιστούμε και να συμμετέχουμε σε δημοκρατικές διαδικασίες. Το ανοιχτό συντονιστικό αγώνα μαθητών δεν είναι κάποιο κομματικό σχήμα, αλλά θέλει να βάλει την λογική ότι σήμερα όλοι πρέπει να οργανωθούμε, και να συμμετέχουμε σε ένα συντονιστικό, όλοι οι μαθητές, όλα τα σχολεία, όλα τα πολιτικά κόμματα που είναι αντίθετα στις αλλαγές που περνάνε. Σημαντικό παράδειγμα είναι το μουσικό και το ανοιχτό συντονιστικό που φτιάχτηκε εκεί από 100 μαθητές, γύρω από συγκεκριμένους στόχους. Όχι στην κατάργηση και συγχώνευση των σχολείων, όχι   στις περικοπές στην παιδεία, όχι στο λιγότερο σχολείο. Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.
Γερασμένες ιδέες θέλουν
να φτιάξουν νέα σχολεία!
Συγκλονιστική ιδέα:
Ελάχιστα μαθήματα, ακαθόριστη ύλη, περισσότερη εξειδίκευση και λιγότερη γνώση. Επιτέλους, γιατί τέτοιο μίσος προς το σχολείο;
Άλλα τα κλείνουν, άλλα τα συγχωνεύουν, και τώρα όλα τα κάνουν «νέα». Τον τίτλο «νέο και ελκυστικό σχολείο» μάλλον για πλάκα θα τον έχουν.

Πόσο «νέο» τελικά είναι ένα σχολείο:
Που κλείνει, κι αν δε κλείνει στριμώχνει 400 και πάνω μαθητές σε ένα κτίριο και 30 και πάνω σε μια τάξη;
Που χρησιμοποιείται για να εξοικονομηθούν λεφτά;
Που θα μας μορφώνει ακόμη λιγότερο, ακόμη πιο στενά, ακόμη σε πιο λίγα θέματα; Χωρίς συγκεκριμένη ύλη αλλά ότι κάτσει; Που θα μας γυρίσει πίσω στις δέσμες και ακόμα χειρότερα;
Που θα είναι απλά φροντιστήρια για τις εξετάσεις (και ούτε καν αυτό);
Ποιόν ακριβώς μαθητή ρώτησαν και τους είπε ότι θέλει ένα σχολείο έτσι;
Με τις γερασμένες ιδέες τους, φτιάχνουν ένα νέο σχολείο. Σχολείο που το φαντάζονται με διαρκές τρέξιμο, διαρκείς εξετάσεις, για να φτιάξουν ένα μαθητή που δεν θα έχει καμία θέση πουθενά.
Εμείς όμως φανταζόμαστε κάτι άλλο, πιο νέο απ’ το «νέο». Μπορεί να μη μας ρώτησαν, αλλά θα πεταχτούμε να το πούμε γιατί έχουμε δίκιο. Πιο ανθρώπινο, με περισσότερη μόρφωση, που θα βγάζει μαθητές με μέλλον και όχι χωρίς μέλλον. Και σίγουρα όχι χωρίς χρηματοδότηση. Και σίγουρα όχι συγχωνευμένο.

Οι ιδέες τους αλλά και οι ίδιοι πρέπει να φύγουν, γιατί εμείς θα ξεσηκωθούμε για να τους διώξουμε!


Καλούμε:
·       Να φτιαχτούν σε όλα τα σχολεία ανοιχτά συντονιστικά!
·        Όλους τους μαθητές να έρθουν στην συνάντηση καθηγητών-γονιών και μαθητών για την συνέχιση του αγώνα μας, την πέμπτη 7/4 και ώρα 6μμ, στο 6ο λύκειο!
 

                         τηλ.6983959521

               Ανοιχτό συντονιστικό αγώνα μαθητών

                   Mathiteskavalas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου