Για να συμμετέχετε μπορείτενα επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ.: 6939224170 ή στο e-mail: mathiteskavalas@gmail.com και στο forum: mathiteskavalas.pforum.biz ή μπορείτε να έρθετε σε κάποια συνάντηση μας.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Καμιά συγχώνευση-κατάργηση σχολείου! Η παιδεία ανήκει σε όλο τον λαό!

Καμιά συγχώνευση-κατάργηση σχολείου!

Η παιδεία ανήκει σε όλο τον λαό!

Εδώ και αρκετό καιρό το ποτήρι έχει ξεχειλίσει. Η Τρόϊκα μαζί με την κυβέρνηση περνάνε μέτρα καταδικάζοντας τους γονείς μας στην εξαθλίωση, και εμάς στην ανεργία. Καταστρέφουν παιδεία-υγεία και κάθε κοινωνικό αγαθό. Πρίν 10 μέρες ανακοίνωσαν πως η Ελλάδα πουλιέται για 50 δις.. Παράλληλα ότι παίρνουν από εμάς το δίνουν στην Τρόϊκα και στους τραπεζίτες.

Η κυβέρνηση μετά τις εντολές της Τρόϊκας ετοιμάζει το “νέο” σχολείου του ΔΝΤ, και 1ο θέμα στην ατζέντα είναι οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων που θα οριστικοποιηθούν στις 28/2. Περισσότερα από 500 λουκέτα θα μπουν σε σχολεία πανελλαδικά και θα φτιαχτούν μεγαθήρια όπου θα στοιβάζονται εκατοντάδες μαθητές, με τάξεις των 30 μαθητών. Την δευτέρα 14/2 ακούσαμε την πρόταση του κ.Χεριστανίδη για συγχώνευση 8 σχολείων μέσα στην Καβάλα(1οΓΕΛ- 4ο ΓΕΛ, 1ο ΕΠΑΛ-4ο ΕπΠΑΛ, 5ο ΓΕΛ-3ο ΓΕΛ, 1ο Γυμν.-4ο Γυμν.). Αυτός που τόσο καιρό διαβεβαίωνε πως δεν θα κλείσει κανένα σχολείο στην Καβάλα.

Για ποια παιδεία μιλάτε;


Τους απαντάμε με μαζικές κινητοποιήσεις!

Η σημερινή κινητοποίηση πρέπει να είναι ένα παράθυρο στο μέλλον! Για να βγάλουμε την οργή και την φωνή μας στο προσκήνιο! Όπως γίνεται ήδη με το κίνημα “Δεν πληρώνω”, στην Κερατέα, με τους εργαζόμενους και άνεργους που κινητοποιούνται. Όλοι αυτοί είναι οι γονείς μας και εμείς πρέπει να είμαστε μαζί τους.

Η απεργία στις 23/2 δεν είναι μια από τα ίδια... Είναι ευκαιρία όλος ο κόσμος, όλες οι κινήσεις να ενωθούν, και να δώσουν δυναμικά το παρόν, να φτιαχτεί ένα μεγάλο παν εκπαιδευτικό μπλοκ (μαθητών-καθηγητών-γονιών), να δείξει ότι αυτός είναι πλειοψηφία και όχι οι 300 της βουλής. Να απαιτήσει να φύγουν οι ψεύτες και οι κλέφτες!

  • Όλοι/ες στην συνάντηση του ανοιχτού συντονιστικού για να δούμε τις κινήσεις μας από εδώ και πέρα, Σάββατο 19/2, 12πμ στον ελεύθερο κοινωνικό πολυχώρο “Σήματα Καπνού”, Βότση 5 (στο στενό του burnet).

  • Στην γενική απεργία την Τετάρτη 23/2,

  • ώρα 11πμ στην πλ. Καπνεργάτη! - Καμιά συγχώνευση-κατάργηση σχολείου!


Ανοιχτό συντονιστικό αγώνα μαθητών

mathiteskavalas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου