Για να συμμετέχετε μπορείτενα επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ.: 6939224170 ή στο e-mail: mathiteskavalas@gmail.com και στο forum: mathiteskavalas.pforum.biz ή μπορείτε να έρθετε σε κάποια συνάντηση μας.

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Δεν πληρώνω, Δεν Πληρώνω!!

Δεν πληρώνω, Δεν Πληρώνω!!

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε για χιλιάδες μαθητές, γονείς και καθηγητές. Το νέο σχολείο δεν είναι όπως το ξέραμε... Οι αλλαγές που έκανε το ΔΝΤ κατά της αντιπροσώπου της
Ά. Διαμαντοπούλου στο σχολείο, αλλάζει ριζικά την παιδεία και πετάει έξω από αυτήν πολλούς μαθητές και καθηγητές. Το νέο σχολείο του ΔΝΤ θα έχει τις εξής αλλαγές:
Δραστική μείωση της χρηματοδότησης και ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση του σχολείου.
Απόλυση πολλών χιλιάδων καθηγητών, και ταυτόχρονα πρόσληψη πολύ λιγότερων. Άρα πολλές κενές θέσεις καθηγητών στα σχολεία.
Στοίβαγμα των μαθητών σε τάξεις των 28-30 ατόμων και αύξηση των ωρών που διδάσκουν οι καθηγητές. Που σε συνδιασμό αυτών των 2 κάνει την εκπαιδευτική διαδικασία αφόρητη και μας στέλνει κατευθείαν στα φροντηστήρια.
Συγχώνευση σχολείων και τάξεων που δεν πληρούν αυτή την προϋπόθεση(δηλαδή κλείσημο).
Πέρασμα των εξόδων συντήρησης του σχολείου στους γονείς. Δηλαδή, η χρηματοδότηση για μετακίνηση των μαθητών καταργείται και πλεόν θα πληρώνουμε κανονικά, η θέρμανση του σχολείου θα πρέπει να καλύπτεται από τους γονείς, όπως επίσης και η επισκευή του.
Κάνουν περικοπές στο δικαίωμα μας για δημόσια και δωρεάν παιδεία, κάνουν περικοπές στην ζωή και τα όνειρα μας, όταν την ίδια ώρα χρηματοδοτούν προκλητικά με 62δισ ευρώ στους τραπεζίτες!
Συμπληρώθηκε χθές (7/10) ένας χρόνος διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, και όλο αυτό διάστημα ακούμε από την Κυβέρνηση την ώρα που μας πετσοκόβουν τα δικαιώματα μας και ιδιωτικοποιόντας την δημόσια και δωρεάν παιδεία, πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος...
Ας τους ευχηθούμε αυτή η χρονιά να είναι και η τελευταία τους!!
Ήδη υπάρχουν πάνω από 60 σχολεία παννελλαδικά υπό κατάληψη από μαθητές και γονείς, που διεκδικούν να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ!!
Είναι αναγκαίο να ενωθούμε σε αυτόν τον αγώνα με τους γονείς και τους καθηγητές μας.

Σας καλούμε σε συζήτηση για τις αλλαγές στην παιδεία την κυριακή 10/10 και ώρα 6μμ στο cafe – bar “ΜΑΟ

Διεκδικούμε:
  • Να μην πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ για την παιδεία!
  • Δωρεάν μεταφορά των μαθητών καθόλη την διάρκεια της χρονιάς!
  • Να μην γίνει καμία περικοπή!
  • Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους!

Τηλ:6983959521

Ανοιχτό συντονιστικό αγώνα μαθητών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου